Als je aan de Argentijnse keuken denkt, denk je waarschijnlijk aan vlees. Veel vlees. En dat klopt ook helemaal. In de restaurants krijg je grote porties en bij asado’s is vlees het belangrijkst. Salade of aardappels worden vaak niet standaard mee geserveerd. Maar wist je dat je in Buenos Aires nog genoeg andere lekkere dingen kunt krijgen? Voor als je niet in één keer 500 gram vlees wilt verorberen? Daarom zet ik mijn vijf favoriete lekkernijen die je moet proberen in Buenos Aires op een rij.

1. Choripan

Bij veel ‘puestos’ kun je ook kiezen voor morcilla in plaats van de gegrilde worst. Let op: dit is bloedworst.

Neem een broodje en een stuk worst en je hebt een choripan. Klinkt simpel, is het ook. Maar wel verdraaid lekker. De worst wordt gegrild en heeft een heerlijke rokerige smaak. Naar wens kun je nog chimichurri over je choripan doen. Een goede choripan eet je in de buurt van het Reserva Ecólogica, gewoon op straat.

2. Dulce de Leche

Dulce de Leche is een begrip in heel Zuid-Amerika. Oké, elk land heeft weliswaar zijn eigen variant, maar volgens de Argentijnen is hun variant de beste. Je denkt dat het karamel is, maar volgens de Porteños is Dulce de Leche toch echt wat anders. Ik houd het wel op karamel, maar wat maakt het uit. Je vindt deze lekkernij echt overal. In snoepgoed, in deegwaren, op ijs, waar je maar wilt. Buenos Aires bezoeken zonder Dulce de Leche te proberen is eigenlijk een zonde.

Eten Buenos AiresEten in Buenos Aires

3. Empanadas

Heb je snelle track en wil je iets eten dat vult? Ga dan voor empanadas. Wat de taco’s zijn voor Mexicanen, zijn de empanadas voor Argentijnen. Kleine pasteitjes gevuld met kip, groeten, vlees, gehakt, ui, kaas, ham, champignons, wat je maar wilt. Even in de magnetron en je hebt een heerlijk warme empanada. Er zijn zelfs complete empanadarestaurants in Buenos Aires. Mijn persoonlijke favoriet? De empanada met kaas en ui (queso y cebolla).

4. Alfajores

Pas op: alfajores zijn verslavend. Als je er eenmaal aan begint, blijf je maar door eten!

Vraag een Porteño om alfajores en hij begint gegarandeerd te glimlachen. Alfajores zijn groot uitgevallen koeken die bestaan uit meerdere lagen. Daartussen kan van alles zitten. Van chocola tot Dulce de Leche. Een bekende keten voor alfajores is Havanna. De koeken zijn hier inderdaad erg lekker, maar wel prijzig. Goedkoper uit ben je in de supermarkten. Vergelijk verschillende merken en kies je favoriet. Tip: Game en Jorgelín.

5. Medialunas

Heerlijk voor tijdens het ontbijt of tijdens de merienda: medialunas. Deze ‘halvemaantjes’ zien eruit als croissants, maar dan zijn ze lekker zoet. Gemaakt van roomboterdeeg en aangevuld met een flinke schep suiker, gaan deze zoete broodjes er prima in. De beste medialunas zijn lekker zacht. Erg lekker op elk moment van de dag en onmisbaar als je in Buenos Aires verblijft.

Medialuna Buenos AiresBuenos Aires Nederland

Argentinie land

Gerelateerd

Galerij

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in