Buenos Aires is terecht de Reina de la Plata, waar ontzettend veel te doen is. Van het Casa Rosada tot de Bosques de Palermo en van het Congreso Nacional tot de Avenida 9 de Julio. Maar wat is er nou leuker dan het ontdekken van minder bekende plekjes? Daarom geef ik je 5 tips om van de gebaande paden af te gaan en nieuwe dingen te ontdekken in Buenos Aires.

Tip 1: Cabildo

Iedereen bezoekt in Buenos Aires het Plaza de Mayo. En de meeste toeristen bezoeken dan het Casa Rosada en de Catedral Metropolitana. Of ze bekijken een demonstratie van de Dwaze Moeders op donderdag. Maar recht tegenover het Casa Rosada staat nog een bijzonder gebouw dat veel toeristen links laten liggen: Cabildo. Hier zetelde het stadsbestuur ten tijde van de Spaanse overheersing. Tegenwoordig vind je er een museum waar de geschiedenis van het gebouw vertelt wordt. Leer meer over het indrukwekkende Cabildo en de belangrijke rol die het gebouw heeft gespeeld in de ontwikkeling van Buenos Aires.

Cabildo Buenos AiresCabildo Plaza de Mayo

Tip 2: El Planetario

In een verbogen hoekje van de Bosques de Palermo vind je het planetarium van Buenos Aires: El Planetario. Je kunt hier een spectaculaire film over het heelal bekijken en natuurlijk van alles leren over de sterren. Maar echt bijzonder wordt het iedere maand met volle maan. Een groep tamboerijnspelers komt dan hier samen om rond een kampvuur muziek te maken. Neem wat te drinken mee en meng je in het feest. Bekijk de Facebookpagina van Encuentro de Tambores en Luna Llena voor meer informatie.

Planetarium Buenos Aires

Tip 3: El Ateneo

Tip 3 is speciaal voor boekenliefhebbers en een van mijn favorieten in Buenos Aires. Heb je iets met boeken en met theater, dan moet je beslist naar El Ateneo aan de Avenida Santa Fé. El Ateneo was vroeger een theater, dat volledig is omgebouwd tot boekenwinkel. Op het oude podium kun je een kopje koffie drinken, terwijl de catacomben en de ‘zaal’ vol staan met boeken. Je kunt zonder problemen foto’s maken in deze boekenwinkel, mits je de overige bezoekers niet hindert.

El Ateneo Buenos AiresEl Ateneo Buenos

Tip 4: Parque el Centenario

Lekker bijkomen van de drukte van Buenos Aires in een mooi park? Dat kan op vele plekken, maar nergens is het zo fijn als in Parque el Centenario. Dit park is bij weinig toeristen bekend en ligt ook buiten de gebaande paden, in de wijk Almagro. Doordeweeks is het hier heerlijk rustig en in het weekend komen de locals om lekker te picknicken of gewoon te genieten met de familie. Het park is erg mooi, compleet met wandelpaden en een grote vijver.

Parque el Centenario buenos aires

Tip 5: Museo del Bicentenario

Op vakantie probeer ik me altijd onder te dompelen in de cultuur. Dat is in Buenos Aires niet zo moeilijk, want de Porteños laten je maar wat graag hun cultuur zien. Toch is er één museum wat je absoluut niet mag missen: het Museo del Bicentenario. Weinig toeristen komen hier en ook veel Argentijnen zelf kennen dit museum nauwelijks. Maar het is hier waar je resten vindt van het kasteel dat op de plaats van het huidige Casa Rosada heeft gestaan. Plus een enorme collectie voorwerpen die gedoneerd zijn door voormalige presidenten. Leer in een paar uur de geschiedenis van de stad en het land kennen. Je vindt het Museo del Bicentenario aan de rechterkant van het Casa Rosada, aan de avenida Hípolito Yrigoyen.

Museo BicentenarioMuseo Bicentenario Buenos Aires

Argentinie land

Gerelateerd

Galerij

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in