Uyuni ligt in het zuiden van Bolivia en is de ideale uitvalsbasis voor de Salar de Uyuni. Het Aeropuerto Joya Andina is klein en biedt alleen regionale vluchten aan naar plaatsen als La Paz en Sucre. Handig wanneer je weinig tijd hebt tijdens je trip door Bolivia. Hoe kom je goedkoop van het vliegveld naar Uyuni?

Volg Ayway op Facebook >>

Lopen naar Uyuni

Let op: het eerste stuk moet je langs de snelweg ‘30’ lopen. Zorg dat je voldoende in de berm loopt, het verkeer is hier niet altijd berekend op voetgangers.

Het vliegveld Joya Andina ligt op loopafstand van het dorp. In ongeveer 30 minuten sta je vanaf de terminal in het centrum van de stad. Loop vanaf de terminal met de bocht mee naar rechts, en als je bij de snelweg aankomt, ga je rechtsaf. Deze weg volg je tot net na het tankstation. Vanaf daar loop je de straat Sucre in, zo naar het centrum.

Transferoptie 1

  • Wat: lopen
  • Duur: 30 minuten
  • Kosten: geen

Openbaar vervoer – Taxi

Voor een budget vliegveldtransfer van het vliegveld Aeropuerto Joya Andina naar Uyuni, kun je ook de taxi nemen. De rit duurt maximaal een kwartier en je betaalt ongeveer 25 Bolivianos. Bij het vliegveld staan geen officiële taxi’s en de kans is groot dat de chauffeur een hogere prijs vraagt. Onderhandelen is hier het toverwoord. De taxichauffeur kan wat extra’s vragen voor het tillen van jouw koffer, maar meer dan 30 Bolivianos moet je niet betalen. Uyuni is zo klein, dat elke uithoek van het dorp dezelfde prijs heeft.

Transferoptie 2

  • Wat: taxi
  • Duur: 10-15 minuten
  • Kosten: BOB 30,-

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in