Santa Marta is de ideale basis voor een excursie naar het Parque Tayrona of Taganga. Vanuit meerdere steden gaan er rechtstreekse vluchten naar deze stad. Voor een budget vliegveldtransfer van Santa Marta naar de stad, neem je de bus. Je vindt verschillende bussen rechts van de parkeerplaats als je de terminal uit komt lopen. Dat kan niet missen.

Volg Ayway op Facebook >>

Openbaar vervoer – Buseta / stadsbus

Blauwe bussen gaan in ieder geval naar het centrum van Santa Marta, witte bussen doorgaans ook, maar het is verstandig om dit even te checken bij de chauffeur. Een buskaartje kost je maximaal COP 2000,- en de bus doet er ongeveer een uur over naar het centrum. Houd er rekening mee dat dit een lokale bus is, die regelmatig stopt. Even rustig je koffer of backpack naast je neerzetten op een stoel is er niet bij. Sterker nog, de kans dat de bus ontzettend druk is of wordt, is vrij groot. Desondanks ben je bijna COP 30000,- goedkoper uit als je de bus neemt ten opzichte van de taxi.

Transferoptie 1

  • Wat: buseta / stadsbus
  • Duur: 1 – 1,5 uur
  • Kosten: COP 2000,-
  • Bagageruimte: weinig tot geen
  • Route: snelweg ’90’ – Carrera 17 – Carrera 4 – Carrera 7 – Avenida Hernández Pardo – Carrera 4 – Calle 22 – Carrera 5

Let op: de bus van het vliegveld van Santa Marta naar de stad zelf, gaat eerst langs El Rodadero, het luxere hotelgedeelte van de stad. Alle carreras en calles zijn in deze voorstad exact gelijk aan de straatnamen in Santa Marta zelf. Maak niet de vergissing om te vroeg de bus uit te gaan, vanaf El Rodadero is het nog een minuut of 10 rijden naar het centrum van Santa Marta. Houd overigens rekening met flink wat verkeer in de stad zelf. Het kan verstandig zijn om voortijdig de bus te verlaten en het laatste stuk te lopen. Ook komt het soms voor dat de bus een andere route neemt als het te druk is.

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in