Rio de Janeiro is de populairste bestemming van Brazilië. Eens in je leven moet je het enorme Christus standbeeld gezien hebben. Om nog maar te zwijgen over Copacabana en de Suikerbroodberg. Vanuit het buitenland kom je aan op Aeroporto Internacional Galeão, ook wel bekend als Aeroporto Internacional Antônio Carlos Jobim. Hoe kom je van het vliegveld zo snel en goedkoop mogelijk in het centrum van Rio de Janeiro?

Volg Ayway op Facebook >>

Openbaar vervoer – BRT + metro

Er vertrekt geen metro vanaf het internationale vliegveld van Rio de Janeiro. Wil je toch met de metro, neem dan de BRT bus richting het metrostation Vicente de Carvalho (lijn 2). De BRT bus vertrekt ter hoogte van deur D in terminal 2 en deur H in terminal 1. Het voordeel van de BRT bussen is dat deze op aparte busbanen rijden, ideaal in het drukke verkeer van Rio de Janeiro. Met de metro kun je vervolgens tot aan Copacabana komen. Ook de wijken tussen Galeão en Copacabana worden aangedaan. Wil je verder reizen, dan stap je over op station General Osório. Let bij het kopen van een ticket op het vliegveld op de combinatiemogelijkheid. Dit bespaart je enkele Reais.

Transferoptie 1:

  • Wat: BRT + metro
  • Duur: 45-60 minuten
  • Bagageruimte: voldoende
  • Kosten: BRL 6,50 (combinatieticket)

Openbaar vervoer: Premium bussen

Voor direct vervoer tussen het vliegveld van Rio de Janeiro naar de stad, zijn er ook luxe bussen van het bedrijf Premium. Deze bussen hebben airco en WiFi en zijn een stuk comfortabeler dan stadsbussen. Daarnaast heb je bij deze transferoptie de ruimte en heb je gegarandeerd een eigen stoel. De bussen vertrekken naast de taxistandplaats en rijden verschillende routes. Bus 2018 bedient Botafogo, Copacabana, Ipanema en Leblon. Je bent een uur onderweg en betaalt 16 Reais. Bus 2145 rijdt vanaf het vliegveld naar de hoofdbusterminal en vanaf daar door naar het andere vliegveld van Rio (Santos Dumont). Voor deze bus betaal je BRL 14,-.

Transferoptie 2:

  • Wat: Premium bussen
  • Duur: 60 minuten (in de spits kan dit oplopen tot 2 uur)
  • Bagageruimte: veel
  • Kosten: BRL 16,- (bus 2018) of BRL 14,- (bus 2145)

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in