Wil je vanuit Lima of Cuzco naar het Lago Titicaca op de grens met Bolivia? Dan kun je kiezen voor een lange busrit of vliegen op Juliaca. Het Inca Manco Cápac vliegveld ligt ten westen van Juliaca en vanaf hier reis je waarschijnlijk direct door naar Puno. Juliaca zelf is geen toeristische bestemming en de laatste jaren is de criminaliteit toegenomen.

Volg Ayway op Facebook >>

Openbaar vervoer – minibus Puno Tours / Inca Lake

Een goedkope vliegveldtransfer van Juliaca naar Puno is kiezen voor een minibus, bijvoorbeeld van Inca Lake of Puno Tours. Een kaartje voor een minibus van Juliaca naar Puno kost ongeveer 16 Soles ($ 5,-) bij Puno Tours en 26 Soles ($ 8,-) bij Inca Lake. Er zijn meerdere aanbieders, ieder heeft zijn eigen kantoortje in de aankomsthal van het vliegveld van Juliaca. Vergelijk prijzen, maar meer dan 26 Soles ($ 8,-) zou je niet hoeven te betalen.

De minibusjes rijden in een uur van Juliaca naar Puno en zetten je af bij jouw hostel of hotel. Houd er wel rekening mee dat de busjes bij geen enkele maatschappij vaste vertrektijden hebben. De busjes vertrekken wanneer ze vol zitten. Dat kan zomaar 20 tot 30 minuten duren, tijd die je bij de reistijd moet optellen. Daarnaast kan jouw hotel of hostel als laatste in de route zitten, waardoor je eerst nog een stadstour door Puno krijgt.

Transferoptie 1

  • Wat: minibus Puno Tours of Inca Lake
  • Duur: 45 – 60 minuten
  • Kosten: SOL 16,- (Puno Tours), SOL 26,- (Inca Lake)
  • Bagageruimte: veel
  • Route: je wordt afgezet bij je hotel/hostel
  • Website: Puno Tours / Incalake

Openbaar vervoer – Gedeelde taxi (taxi colectivo)

Heb je geen zin om lang te wachten om van Juliaca naar Puno te komen, kies dan voor een gedeelde taxi. Aangezien vrijwel iedereen die in Juliaca aankomt direct naar Puno wil, is het niet moeilijk om drie medepassagiers voor een taxi te vinden. Een taxi kost tussen de 130 en 160 Soles ($ 30,- tot $50,-), maar vertrekt wel gelijk als je met vier man aankomt. De minibusjes vertrekken pas bij minimaal 12 personen.

Transferoptie 2

  • Wat: gedeelde taxi (taxi colectivo)
  • Duur: 30 minuten
  • Kosten: SOL 130,- tot 160,- per taxi (spreek een prijs af met de chauffeur!)

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in