Puebla is een prachtige stad op ongeveer 2 uur rijden van Mexico-Stad. WIl je de drukte van de hoofdstad ontvluchten, vlieg dan direct naar Puebla vanuit verschillende steden in Mexico. Maar hoe kom je vervolgens van Aeropuerto Hermanos Serdán in het centrum van de stad?

Geen bussen

Op het moment van schrijven (januari 2020) zijn er geen stadsbussen die het vliegveld van Puebla verbinden met de stad. De enige bussen die er zijn, gaan direct vanaf het vliegveld naar Mexico-Stad, zo’n 2 uur verderop. Hierdoor ben je aangewezen op de taxi’s in Puebla om naar het centrum te komen.

Openbaar vervoer – taxi

De officiële taxi’s van het vliegveld Hermanos Serdán naar de stad kosten ongeveer 500 Pesos, omgerekend zo’n € 25,-. Daarvoor zit je 45 minuten in de taxi. Wanneer je vanaf het vliegveld met een Uber gaat, ben je een stuk goedkoper uit. Voor ongeveer 300 Pesos, zo’n € 15,- moet je het dan kunnen redden. Je kunt er ook voor kiezen om je bij het busstation aan de noordkant van de stad te laten afzetten. Je bent dan goedkoper uit en kunt vanaf daar eenvoudig een nieuwe, goedkope taxi of stadsbus nemen.

  • Wat: taxi
  • Duur: 45 minuten
  • Kosten: 500 Pesos (gewone taxi) of 300 Pesos (Uber)
  • Bagageruimte: veel

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in