Mexico-Stad is leuk voor een aantal dagen en een goed startpunt van je reis door Mexico. Het vliegveld van Mexico-Stad, Aeropuerto Internacional Benito Juarez, ligt op ongeveer vijf kilometer ten oosten van het centrum. Hoe kom je in deze megastad, waar het verkeer altijd druk is, zo snel mogelijk in het centrum?

Volg Ayway op Facebook >>

Openbaar vervoer – metro

Het verkeer in Mexico-Stad is druk op elk moment van de dag. En aangezien het vliegveld verbonden is aan de ringweg rond het centrum, is file gegarandeerd. De metro is dan ook de snelste manier om vanaf het Aeropuerto Internacional Benito Juarez in het centrum of Coyoacán te komen. Ben je gearriveerd in Terminal 1, dan stap je op bij Terminal Aérea. Dit is metrolijn 5, richting Pantitlán en Politécnico. Vanaf Pantitlán gaan er diverse metrolijnen, die min of meer de hele stad bedienen. Vanaf terminal 2 is Pantitlán het dichtstbijzijnde metrostation, op ongeveer 750 meter lopen. Vanuit de terminal loop je naar de grote rotonde, sla je linksaf op de Eje 1 Norte en je ziet het metrostation vanzelf aan je linkerhand. Let op: loop niet rechtdoor het station van CETRAM in, dit is niet de metro. Lijn 1 brengt je direct naar het centrum. Lijn 9 tot aan Centro Médico en dan lijn 3 brengt je naar Coyoacán. Een kaartje voor de metro kost MX$ 5,-. Naar het centrum duurt ongeveer 20 minuten, naar Coyoacán is 30 minuten.

Transferoptie 1

 • Wat: metro
 • Duur: 20-30 minuten
 • Kosten: MX$ 5,-
 • Bagageruimte: weinig tot voldoende

Openbaar vervoer – metrobus

Vanwege de drukte in de stad, heeft de Mexicaanse overheid een BRT-systeem (Bus Rapid Transit) ontwikkeld. Deze bussen rijden over speciale rijbanen, waar het andere verkeer niet mag komen. Het resultaat is dat de bussen bijna net zo snel gaan als de metro en je ziet nog eens wat van de stad. Vanaf het vliegveld, zowel terminal 1 als 2, kun je metrobuslijn 4 nemen. Bij terminal 1 stopt de bus bij uitgang 7, bij terminal 2 is dit uitgang 2. Een ticket enkele reis vanaf het vliegveld kost 30 Pesos en lijn 4 brengt je in ongeveer 20 minuten midden in het centrum. Eenmaal in een metrobus, kun je gedurende 90 minuten onbeperkt overstappen op een andere metrobus. Dus ook als je naar een ander deel van de stad wilt, is dit vervoersmiddel geschikt. De metrobus is doorgaans rustiger dan de metro, handig als je veel bagage hebt.

Transferoptie 2

 • Wat: metrobus
 • Duur: 20 minuten
 • Kosten: MX$ 30,-
 • Bagageruimte: voldoende

Openbaar vervoer – langeafstandsbus

Kom je op het Aeropuerto Internacional Benito Juarez in Mexico-Stad aan, maar wil je direct doorreizen naar een andere stad? Zowel terminal 1 als 2 hebben een busstation, dat bediend wordt door veel verschillende maatschappijen. Pullman de Morelos, ADO, TNT Caminante, Flecha Blanca, Flecha Roja, Primera Plus, je vindt ze hier allemaal. Ideaal voor bestemmingen als Cuernavaca, Toluca, Cordoba, Veracruz, Pachuca, Queretaro, San Miguel de Allende en Guanajuato. De tarieven lopen uiteen van MX$ 210,- voor Toluca tot MX$ 582,- voor Cordoba. De langeafstandsbussen in Mexico zijn comfortabel en veilig.

Transferoptie 3

 • Wat: langeafstandsbus
 • Duur en kosten: afhankelijk van bestemming
 • Bagageruimte: veel

Taxi’s vanaf het vliegveld van Mexico-Stad

Wanneer je de terminal uitloopt, zie je een enorme hoeveelheid taxi’s die je maar wat graag naar jouw bestemming brengen. De taxi’s werken echter niet met fixed prices. Sterker nog, de laatste tijd komt het steeds vaker voor dat de chauffeur op het eerste gezicht een vriendelijk gesprek aanknoopt. Hij geeft je diverse opties om naar je bestemming te komen en jij mag kiezen. Het lijkt vriendelijk, maar het is een test of je de stad kent. Kies je een route die minder logisch is, dan ga je zeker de hoofdprijs betalen. Wil je toch met de taxi, kies dan voor Uber of een andere taxi-app. Dan ligt de ritprijs vast en is omrijden geen optie.

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in