Mendoza ligt in het westen van Argentinië, tegen de Andes aan. De stad en de regio staan bekend om de vele wijnhuizen en is een geliefde bestemming in Argentinië. Als je vliegt op Mendoza, kom je aan op het Aeropuerto Internacional El Plumerillo (ook bekend als Aeropuerto Internacional Gobernador Francisco Gabrielli). Het vliegveld ligt op 11 kilometer van de stad, maar hoe kom je in het centrum?

Volg Ayway op Facebook >>

Openbaar vervoer – Stadsbus 66 & 67

De goedkoopste manier om van het vliegveld in Mendoza naar de stad te komen, is een stadsbus. De bussen komen niet helemaal tot de terminal, maar wel tot op loopafstand van het vliegveld. Loop de terminal uit en volg de weg totdat je bij de T-splitsing bent. Ga naar rechts en sla bij de rotonde linksaf. Neem de eerste links (Alvarez Condarco) en loop ongeveer 150 meter rechtdoor. Sla linksaf bij de vierde straat (Mathieu). Loop rechtdoor totdat je de kruising met de Calle Lisandro Mayando bereikt. Als referentiepunt vind je hier restaurant Roman. Zowel bus 66 als 67 stoppen bij de halte schuin tegenover Roman. Voor het centrum stap je uit bij halte La Rioja 1302, tussen de straten Lavalle en Buenos Aires.

Transferoptie 1:

  • Wat: bus 66 & 67
  • Duur: 75 minuten naar het centrum
  • Kosten: AR$ 4,- tot 5,- (let op, je hebt een rode buskaart nodig, te koop op het vliegveld)
  • Bagageruimte: weinig tot geen

Let op: bussen volgen geen vast tijdschema dus de wachttijd kan flink oplopen.

Openbaar vervoer – Taxi

De taxi is niet de goedkoopste optie om van het Aeropuerto Internacional El Plumerillo naar het centrum van Mendoza te komen. Maar aangezien iedereen die hier aankomt naar het centrum moet, kun je medepassagiers aanspreken om een taxi te delen. De taxi’s werken op het vliegveld met een fixed rate voor het centrum. In november 2018 bedroeg deze fixed price AR$ 200,-, maar met de inflatie in Argentinië wisselt de prijs per week. Je betaalt iets meer, maar je bent wel veel sneller in de stad.

Transferoptie 2:

  • Wat: taxi
  • Duur: 20 minuten naar het centrum
  • Kosten: AR$ 200,-
  • Bagageruimte: veel

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in