La Paz is een must-see stad in het westen van Bolivia. Het vliegveld van La Paz, Aeropuerto Internacional El Alto, ligt niet in de stad. Het vliegveld is namelijk gebouwd in het hoger gelegen El Alto, een soort voorstad van La Paz. Je hebt twee opties voor een transfer naar La Paz.

Volg Ayway op Facebook >>

Openbaar vervoer – Minibus 212 (Cotranstur)

Wil je ergens op de route uitstappen, roep dan ‘Bajo’ naar de chauffeur en hij stopt bij de eerstvolgende kruising.

De enige goedkope manier om van Aeropuerto Internacional El Alto naar het centrum van La Paz te komen is minibus 212 van Cotranstur. Dit minibusje vind je bij de parkeerplaats van het vliegveld. Vanaf hier rijdt de bus naar het Estación de Autobuses en Plaza Isabel la Católica. Bus 212 volgt de Avenida Mariscal Santa Cruz die overgaat in Avenida Arce. Voor elk adres in El Prado of Sopocachi is dit de perfecte budget vliegveldtransfer. Het minibusje doet er van het vliegveld tot aan Plaza Isabel La Católica ongeveer 45 minuten over en de rit kost 5 Bolivianos. Tijdens spitsuren kan de reistijd langer zijn. Minibus 212 rijdt tussen 7.00 en 20.00.

Transferoptie 1

  • Wat: minibus 212
  • Duur: 45 minuten
  • Kosten: BOB 5,-
  • Bagageruimte: voldoende tot weinig
  • Route minibus 212: Aeropuerto El Alto – Estación de Autobuses – Plaza Isabel la Católica.

Openbaar vervoer – Taxi

Tussen 20.00 en 7.00 ben je veroordeeld tot een taxi om van Aeropuerto Internacional El Alto naar La Paz te komen. In deze uren rijdt minibus 212 namelijk niet. Zorg ervoor dat je nooit alleen in een taxi stapt. Dit is niet alleen duur, maar ook de veiligheid is een belangrijk thema. Zoek medepassagiers en deel de kosten van een taxi, die in de avonduren kunnen oplopen tot 100 Bolivianos. Voor 25 Bolivianos per persoon rij je vervolgens in iets meer dan een half uur naar het centrum van de stad.

Transferoptie 2

  • Wat: taxi
  • Duur: 30 minuten
  • Kosten: BOB 75,- tot BOB 100,-

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in