De watervallen van Iguazú zijn spectaculair en liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Vlieg je naar de Braziliaanse kant, dan kom je aan op het Aeroporto Internacional de Foz do Iguaçu. Hoe kom je vanaf hier zo snel mogelijk naar het centrum van de stad?

Volg Ayway op Facebook >>

Openbaar vervoer – bus

Allereerst is het goed om te weten dat de Braziliaanse stad Iguaçu vele malen groter is dan het Argentijnse Iguazú. Waar je aan de Argentijnse kant alles kunt lopen, is dat in het Braziliaanse gedeelte zeker niet zo. Openbaar vervoer of taxi’s zijn dus je enige mogelijkheid om ergens te komen. De goedkoopste optie om van het vliegveld naar Iguaçu te komen, is de bus van Consórcio Sorriso. Deze bus rijdt de hele dag door heen en weer, al is er geen vast tijdsschema. Je betaalt ongeveer vijf Reais per persoon, maar dat wisselt regelmatig. In een half uurtje sta je in het centrum van de stad. Afhankelijk van je bestemming, moet je vanaf daar nog een taxi nemen of kun je lopen.

Transferoptie 1

  • Wat: bus Consórcio Sorriso
  • Duur: 30 minuten
  • Kosten: R 5,-
  • Bagageruimte: weinig

Openbaar vervoer – taxi

Ben je met meerdere personen, dan is een taxi delen een goed idee in Foz do Iguaçu. Van het vliegveld naar het centrum van de stad, betaal je ongeveer 75 Reais. Met koffers wordt het waarschijnlijk nog iets duurder. De kosten zijn weliswaar hoger dan de bus, maar je bent een stuk sneller bij je bestemming. Het vliegveld ligt op 15 kilometer van de stad, veel langer dan 20 minuten ben je niet onderweg.

Transferoptie 2

  • Wat: taxi
  • Duur: 20 minuten
  • Kosten: R 75,-
  • Bagageruimte: veel

Let op: als je weinig tijd hebt of je direct naar de watervallen wilt, zijn er speciale shuttlebusjes vanaf het vliegveld. Het vliegveld van Foz do Iguaçu ligt dichtbij de entree van de Braziliaanse zijde. Houd er rekening mee dat voor de overgang naar Argentinië Argentijnse Peso’s noodzakelijk zijn. Ook bij de entree van de Argentijnse zijde van de watervallen worden uitsluitend Argentijnse Peso’s geaccepteerd.

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in