Cuzco is de hoofdstad van de Inca’s. De stad is werkelijk schitterend en de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Machu Picchu. Je komt hier met de bus of met het vliegtuig. Hieronder staan de opties voor een transfer naar Cuzco vanaf het internationale vliegveld Alejandro Velasco Astete.

Volg Ayway op Facebook >>

Openbaar vervoer – minibus

De goedkoopste manier om naar het centrum van Cuzco te komen is met een minibus, die net buiten het vliegveld stopt. Deze minibusjes vervoeren tot maximaal 30 passagiers en worden combi’s genoemd. Voor 1 Sol heb je al een ritje naar het centrum, waar je vervolgens een minuut of 30 over doet. De busjes rijden tot aan het Plaza de Mayor. Vraag bewakers op het vliegveld welke lijn je precies moet hebben. Houd er wel rekening mee dat de combi’s vaak vol zitten en dat er weinig tot geen ruimte is om je bagage netjes op te bergen.

Transferoptie 1

  • Wat: minibus
  • Duur: 30 minuten
  • Kosten: SOL 1,-
  • Bagageruimte: weinig
  • Route: verschillende routes richting Plaza Mayor, vraag op het vliegveld welke minibus je moet hebben.

Openbaar vervoer – taxi

In de hal met de bagagebanden vind je twee taxibedrijven. Neem deze NIET! Je betaalt hier gemakkelijk 45 tot 55 Soles, vaste prijs.

Een betere optie voor een vliegveldtransfer van Cuzco naar het centrum is de taxi. Wanneer je de terminal uitkomt, vind je aan je linkerhand een heleboel taxi’s die je naar het centrum willen brengen. Peruanen zijn erg agressief zijn als het gaat om jou binnenhalen, maar laat je hier niet door meeslepen. De taxichauffeur zal een prijs voorstellen van ongeveer 30 Soles. Ga daar niet mee akkoord. Een ritje tussen het vliegveld Alejandro Velasco Astete zou tussen de 15 en 20 Soles moeten kosten. Taxichauffeurs moeten 2 Soles betalen om het vliegveld op te mogen. Ze proberen dit door te berekenen aan de passagier, maar ook dit hoef je niet te accepteren. Voor maximaal 20 Soles zou je naar het centrum van de stad moeten komen.

Transferoptie 2

  • Wat: taxi
  • Duur: 20 minuten
  • Kosten: SOL 20,-

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in