Ga je naar Colombia, dan is de koloniale stad Cartagena een must om te bezoeken. De stad is goed bereikbaar per bus, bijvoorbeeld vanuit Barranquilla of Santa Marta. Kom je uit Cali, Medellín of Bogotá, dan ligt het vliegtuig voor de hand. In dit artikel vind je de mogelijkheden voor een goedkope transfer van het Aeropuerto Internacional Rafael Núñez naar Cartagena.

Volg Ayway op Facebook >>

Openbaar vervoer – Colectivo of Metrocar

Zowel de colectivos als de metrocars rijden over de Calle 70. Let op: dat is een andere straat dan Calle 70a, de weg langs het vliegveld. Calle 70 loopt parallel aan 70a op ongeveer 50 meter lopen.

Vanaf het vliegveld van Cartagena pak je voor een echte budget vliegveldtransfer een colectivo of metrocar. De colectivos kunnen elke kleur hebben en rijden naar het monument La India Catalina, aan de oostkant van de ommuurde stad. In ongeveer vijftien minuten sta je hier vanaf het vliegveld en je betaalt maximaal COP 2000,-. Iets comfortabeler zijn de Metrocarbusjes. Dit zijn groene busjes die ook van het vliegveld naar La India Catalina rijden en ook COP 2000,- kosten. Deze busjes vertrekken ook bij dit monument, richting het vliegveld. Kijk dan even of ze op hun bordje Crespo hebben staan. Als dat het geval is, gaan ze langs het vliegveld.

Transferoptie 1

  • Wat: colectivo of metrocar
  • Duur: 15 minuten
  • Kosten: COP 2000,-
  • Bagageruimte: weinig tot geen
  • Route: Aeropuerto – Monumento India Catalina (buitengrens van de ommuurde stad)

Openbaar vervoer – Taxi

Niet vaak is de taxi een budgetoptie om van het vliegveld naar de stad te komen, maar in Cartagena is dit wel het geval. Voor maximaal COP 15000,- sta je in minder dan een kwartier op elke locatie in de ommuurde stad of Getsemaní. Ligt jouw hotel of hostel in Bocagrande, reken dan op ongeveer COP 20000,-. De taxi’s in Cartagena rijden niet op de meter en werken normaal gesproken met fixed prices. Echter, even van tevoren de prijs afstemmen met de chauffeur is geen slecht idee.

Transferoptie 2

  • Wat: taxi
  • Duur: 10-15 minuten
  • Kosten: COP 15000,- (ommuurde stad & Getsemaní), COP 20000,- (Bocagrande)

Transfer Cartagena ’s avonds

Als je in de avonduren in Cartagena aankomt, lukt het niet altijd om met de taxi jouw bestemming in de ommuurde stad te bereiken. ’s Avonds worden een aantal straten in het centrum namelijk afgesloten. Vraag dit van tevoren even aan de taxichauffeur en hij kan je op een logische plek afzetten.

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in