Cali is de stad van de salsa. Overal om je heen hoor je salsamuziek uit de speakers schallen en van donderdag tot en met zaterdag gaan de Caleños maar wat graag naar een van de vele salsatecas. Het vliegveld ligt niet direct naast de stad, maar gelukkig zijn er goedkope transfers mogelijk naar Cali.

Volg Ayway op Facebook >>

Openbaar vervoer – Minibus Expreso Palmira & Líneas Consúl

Vlieg je naar Cali, dan kom je aan op Aeropuerto Internacional Alfonso Bonilla Aragón. Het vliegveld ligt ongeveer 25 km ten noordoosten van de stad. Er zijn twee manieren voor een budget vliegveldtransfer naar Cali. De busjes van Expreso Palmira of Líneas Consúl. Expreso Palmira rijdt met witte busjes met geel-groene accenten en de busjes van Líneas Consúl zijn wit met blauw. Beide busjes stoppen voor de uitgang van de terminal en brengen je voor ongeveer COP 7000,- naar het centrale busstation van Cali (Terminal de Transporte).

Transfer Cali optie 1

 • Wat: Minibus Expreso Palmira of Líneas Consúl
 • Duur: 30 minuten
 • Kosten: COP 7000,-
 • Bagageruimte: voldoende – veel
 • Route: vliegveld – Terminal de Transporte Cali (over snelweg 25 en Carrera 1)

Hoe verder vanaf de busterminal?

Transfer San Antonio vanaf Terminal de Transporte

Hoe je vanaf de Terminal de Transporte verder reist, hangt af van de locatie van jouw verblijf. Verblijf je in San Antonio, dan kun je het best een taxi pakken bij het busstation. Een taxi rijdt je in circa 15 minuten naar San Antonio en kost ongeveer COP 8000,-. Vanaf het vliegveld tot aan jouw bestemming zou je op deze manier ongeveer COP 15000,- kwijt moeten zijn. ’s Avonds of als het druk is op de weg gaan de prijzen nog wel eens omhoog, maar voor COP 20000,- moet het zeker lukken.

 • Wat: taxi
 • Duur: 15 minuten
 • Kosten: COP 15000,- (7000 naar de Terminal de Transporte en 8000 voor de taxi)

Transfer centrum Cali vanaf Terminal de Transporte

Verblijf je in het centrum van de stad, dan kun je een taxi pakken (ongeveer COP 7500,-) of je kunt verder reizen met de MIO (bus) vanaf het Terminal de Transporte. Voor het MIO-station loop je vanuit de terminal in zuidelijke richting over Calle 30 Norte, richting de rivier. Ga rechtsaf, de Avenida 2 Norte op en ga nogmaals rechtsaf bij Calle 23a Norte. Nu kom je bij een brede straat. Ga daar naar rechts en je loopt MIO-station Las Americas A1 in. Hier pak je de P72 of de E21 naar bijvoorbeeld Plaza de Caicedo. De MIO rijdt in het centrum een rondje over Calle 13 en Calle 15. Mocht je de halte missen, dan kom je uiteindelijk weer uit bij de busterminal. Kies je voor de MIO, dan moet je rekenen op 10 minuten lopen vanaf de busterminal en de bus zelf doet er vervolgens een minuut of 7 over.

 • Wat: taxi
 • Duur: 5-10 minuten
 • Kosten: COP 14500,- (7000 naar de Terminal de Transporte en 7500 voor de taxi)

of

 • Wat: MIO
 • Duur: 20 minuten
 • Kosten: COP 9000,- (7000 naar de Terminal de Transporte en 2100 voor de MIO)

2 Reacties

 1. Op 1-2-2019 is het tarief voor een rit met de MIO verhoogd van 2000 naar 2100 pesos. Ik adviseer iedereen de MIO-app te installeren. Het is handig om een oplaadbare kaart te kopen, deze kost 1000 pesos, wat meteen je startsaldo is voor het reizen binnen de stad. De kaart kun je kopen en laten opwaarderen op de stations in het centrum (terminals) of de Gane-kantoren. In de app vind je snel het dichtstbijzijnde oplaadpunt. Bedenk dus bij het opwaarderen dat één ritje 2100 pesos kost, maar hiermee kun je wel 2 uur ongelimiteerd reizen en ongelimiteerd overstappen. Op sommige drukke punten in de buitenwijken (zoals het drukbezochte Chipichape Shopping Centre in La Flora) kun je ook bij de bushalte bij een straatverkoper een los ritje kopen, maar dit is wel een beetje duurder (3000 pesos). Met je MIO-chipkaart moet je bij de terminals inchecken bij een poortje, buiten het centrum gaat dat via een gelijkaardig poortje in de bus zelf. Gebruik de MIO-app ook om je routes te plannen, aangezien er veel lijnen zijn. De borden bij de bushaltes geven alleen de hoofdroutes aan, dus plan dit vantevoren met de app.

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in