Vlieg je vanuit Europa, Noord- of Zuid-Amerika naar Colombia, dan kom je waarschijnlijk aan op Aeropuerto Internacional El Dorado in Bogotá. Het vliegveld ligt ten westen van de stad en het is ongeveer 15 kilometer naar het centrum. Voor een transfer naar Bogotá heb je diverse voordelige opties.

Volg Ayway op Facebook >>

Openbaar vervoer – Transmilenio M86/K86

De beste budget vliegveldtransfer om van Aeropuerto El Dorado naar het centrum van Bogotá te reizen, is de TransMilenio M86. Deze luxe stadsbus is prima toegankelijk voor toeristen en vertrekt vanaf uitgang 8 (Salida 8) van terminal 1. Voor reizen met de TransMilenio heb je een Tullave-kaart nodig. Deze is te koop voor COP 3000,- bij uitgang 8. Vervolgens zal het personeel je vragen hoeveel geld je op de kaart wilt zetten. Dit kan elk bedrag zijn vanaf COP 2200,-. Dat is namelijk de prijs van een rit. In de stad zelf is het tarief COP 2000,- of COP 2200,-, afhankelijk van een rode (Troncal) of blauwe (Zonal) bus. Opladen met bijvoorbeeld COP 10.000,- is een goed idee, omdat je dan in de stad ook vaker met de bus kunt. Overigens betaal je alleen in de TransMilenio met een Tullave-kaart, anders betaal je gewoon contant aan de chauffeur.

De TransMilenio M86 brengt je van het vliegveld naar de stad via Portal Eldorado. De kans is aanwezig dat je hier moet overstappen. De bus richting de stad vertrekt doorgaans op hetzelfde punt als waar je de bus uit bent gegaan. Volg de meute en het kan niet misgaan. TransMilenio M86 rijdt via de Avenida El Dorado richting de stad. Bij het Museo Nacional draait de bus Carrera 7 op. Verblijf je in La Candelaria, stap dan uit bij halte Museo Nacional. Van daaruit pak je de bus richting Portal 20 de Julio en stap je uit bij San Victorino. Wil je naar Chapinero, dan kun je gewoon in de M86 blijven zitten.

Transferoptie 1

  • Wat: TransMilenio M86 (K86 als je teruggaat naar het vliegveld)
  • Duur: 1-1,5 uur
  • Kosten: COP 5200,- (3000 voor jouw Tullave en 2200 Pesos voor de rit naar de stad)
  • Bagageruimte: weinig
  • Route: Aeropuerto – Portal El Dorado – Avenida El Dorado – Carrera 7 (bekijk op kaart)

Openbaar vervoer – Bus P500

Voor Chapinero kun je ook kiezen voor de P500 bus vanaf het vliegveld. Deze bus rijdt heen en weer tussen Aeropuerto Internacional El Dorado en Centro Andino, het grote winkelcentrum in Zona T. De P500 maakt deel uit van het SITP-netwerk en hiervoor heb je ook een kaart nodig. Die kun je kopen op het vliegveld of anders kun je een medepassagier vragen of je zijn kaart mag gebruiken. Een rit met de P500 kost ongeveer COP 2000,- en ook deze bus vind je bij uitgang 8 van terminal 1.

Transferoptie 2

  • Wat: bus P500
  • Duur: 1-1,5 uur
  • Kosten: COP 5000,- (3000 voor jouw Tu Llave en 2000 Pesos voor de rit naar de stad)
  • Bagageruimte: weinig
  • Route: Aeropuerto – Parque Simón Bolívar – Museo de Niños – Chapinero – U. Pedagógica – Centro Andino (bekijk op kaart)

Druk verkeer in Bogotá

Houd er rekening mee dat het verkeer in Bogotá vaak en snel vastloopt. Vanaf het vliegveld naar La Candelaria ben je met het openbaar vervoer zomaar anderhalf uur bezig (van deur tot deur). Zonder verkeer, zou je er in een uur moeten zijn. Hetzelfde geldt voor het bereiken van Chapinero. Zeker tijdens de spits loopt de Carrera 7 helemaal vol, waardoor reistijden flink kunnen oplopen. Houd hier rekening mee als je kiest voor deze budget vliegveldtransfer van en naar El Dorado.

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in