De meeste mensen die aankomen op de luchthaven van Barranquilla, vertrekken meteen richting Cartagena of Santa Marta. Maar Barranquilla zelf is ook absoluut de moeite waard voor een paar dagen. Bijvoorbeeld tijdens carnaval. Na Rio de Janeiro is hier het grootste carnaval van Zuid-Amerika en misschien wel van de wereld. Voor een budget vliegveldtransfer van het vliegveld naar Barranquilla neem je de bus. En dit is wat complex. Er is namelijk geen goede verbinding met het vliegveld vanuit het noorden van de stad, El Poblado, waar de meeste hotels en hostels zich bevinden.

Volg Ayway op Facebook >>

Openbaar vervoer – bus

De enige rechtstreekse busroute van het vliegveld richting El Poblado is bus D12 van Trasalianco. Deze bus rijdt via het centrum over Carrera 53 tot aan Calle 76 en buigt daar af. Voor het Meeting Point Hostel kun je deze bus nemen en uitstappen bij Calle 64 of Calle 68. Je geeft bij de chauffeur zelf aan waar je eruit wilt. Ook lijn D5 van Cootransol komt aardig in de buurt van El Poblado. Deze bus rijdt tot aan het gebied Boston, maar dit is iets verder lopen naar El Poblado.

Heb je een verblijf geboekt in het centrum van Barranquilla? Neem bus D5 of D12, deze lijnen komen vanzelf langs het centrum. Voor het zuiden van de stad kun je ook bussen nemen van Sodetrans, Transmecar of Cootracolsur.

Let op: er is geen voetgangersbrug of –tunnel bij Calle 10a, kijk dus goed uit bij het oversteken van de weg.

De bussen komen niet tot aan het vliegveld van Barranquilla. Je moet een minuut of 5 lopen naar Calle 10a. Dit kan niet missen, terminal uit en de weg volgen. De bussen aan de overkant van Calle 10a gaan richting de stad. Een ticket voor de bus kost niet meer dan COP 2000. Houd rekening met een uur tot anderhalf uur reistijd van het vliegveld naar El Poblado. Het centrum is 10 minuten korter.

Transferoptie 1

  • Wat: bus
  • Duur: 1,5 uur
  • Kosten: 2000 Pesos
  • Bagageruimte: weinig
  • El Poblado en centrum: D5 (Cootransol) of D12 (Trasalianco) over Carrera 53 en Calle 76
  • Zuid-Barranquilla: bus van Sodetrans, Transmecar of Cootracolsur

Openbaar vervoer – taxi

Normaal gesproken neem ik het liefst de bus, metro of trein vanaf het vliegveld naar de stad. Maar in Barranquilla is een taxi toch het overwegen waard. Easytaxi en Uber zijn bekend in Barranquilla, maar ook een reguliere taxi van het vliegveld is betrouwbaar. Er gelden vaste prijzen. Vanwege het drukke verkeer en de matige bereikbaarheid van El Poblado met de bus vanaf het vliegveld, is een taxi een goed alternatief. Je betaalt ongeveer 25000 Pesos.

Transferoptie 2

  • Wat: taxi
  • Duur: 1 uur
  • Kosten: 25000 Pesos

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in