De kans is groot dat je na je vlucht op Guatemala-Stad direct doorreist naar Antigua. Deze stad ligt op ongeveer een uur van de hoofdstad, maar is een stuk veiliger. Dan de hoofdstad. Antigua is een prachtige koloniale stad en is de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar een van de vele omliggende vulkanen of een traditioneel dorp. Wat zijn de mogelijkheden voor een transfer naar Antigua vanaf het vliegveld van Guatemala?

Volg Ayway op Facebook >>

Openbaar vervoer: shuttle bus

De goedkoopste manier om van het Aeropuerto Internacional La Aurora naar Antigua te komen, is met een shuttle. Deze minibusjes rijden meerdere keren per dag op en neer tussen de twee steden en nemen ongeveer 10-15 mensen mee. Het fijne van deze busjes is dat ze ‘door-to-door’-service leveren. Je wordt dus voor de deur van je hostel of hotel afgezet. Prijzen lopen uiteen, maar betaal zeker niet meer dan $ 20,-. Een aanrader is Shuttle Guatemala, omdat zij als enige ook nog laat in de avond rijden. Handig voor als je laat aankomt in Guatemala. En slechts $ 12,- per rit. Op het vliegveld zelf regelen kan ook voor Q 80,- al moet je dan soms langer wachten.

Transfer Antigua optie 1: shuttle

  • Wat: shuttle busje
  • Duur: 1 uur
  • Kosten: Q80 – Q120
  • Bagageruimte: voldoende tot veel

Openbaar vervoer: Uber

Aangezien vrijwel iedereen direct van Guatemala-Stad naar Antigua reist, is het een goede optie om samen een Ubertaxi te boeken. Deze taxi’s brengen je van deur tot deur en je betaalt tussen de Q140,- en Q 200,-. Duurder dan een gewone shuttle, maar niet als je de kosten met drie of vier personen deelt. Houd rekening met een kleine toeslag als je ’s avonds of ’s nachts aankomt en als je op meerdere locaties wilt worden afgezet. Daar krijg je wel comfort voor terug.

Transfer Antigua optie 2: Uber

  • Wat: Uber
  • Kosten: Q140 – Q200
  • Bagageruimte: veel

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in