Geen continent is zo veelzijdig als Midden-Amerika. Je vindt hier alles: hagelwitte stranden, bruisende steden, schitterende natuur, vulkanen, iconische landmarks, oude steden, zoutvlakten, te veel om op te noemen. Ik hou zelf van avontuur en zoek het liefst de wat onbekendere plekken op. Toch ontkom je niet aan de toeristische hoogtepunten, gewoon omdat ze zo mooi zijn. Daarom mijn vijf favoriete toeristische plekken in Zuid- en Midden-Amerika op een rij.

Machu Picchu

Machu Picchu

Het absolute hoogtepunt van elke Zuid-Amerikareis is zonder twijfel Machu Picchu. Deze bijzondere Incastad ligt in de buurt van Cuzco en is in één woord magisch te noemen. Ga vroeg richting deze stad en beklim één van de twee bergen voor een fantastisch uitzicht op Machu Picchu. ik koos voor Montaña Machu Picchu. Deze berg is iets pittiger dan de andere, maar geeft een mooier uitzicht. Trek ook voldoende tijd uit voor het verkennen van de stad zelf. Er is zoveel te zien. En vergeet zeker ook niet om wat foto’s te maken met lama’s, die lopen er altijd. Machu Picchu is zonder twijfel mijn favoriete toeristische plek in Zuid Amerika.

Machu Picchu dorp zij

Acatenango vulkaan

Mijn volgende toeristische hoogtepunt ligt in Guatemala. Guatemala herbergt ontelbaar veel vulkanen, waarvan er een aantal nog steeds actief zijn. De Acatenango vulkaan zelf is niet meer actief, maar wel de Fuego vulkaan, die er tegenover ligt. Dat is ook gelijk de reden waarom de Acatenango zo populair is. Vanaf de top heb je namelijk prachtig uitzicht op de lavaspuwende Fuego en ook andere vulkanen van Guatemala. Ik deed hier een tweedaagse tocht, zodat je met zonsopkomst op de top van de Acatenango staat. Houd rekening met snijdend koude wind en mogelijk veel regen. Daarnaast is de tocht niet eenvoudig en vergt het enige conditie, maar de ervaring die je ervoor terugkrijgt vergeet je nooit meer.

Volcan Acatenango route

Salar de Uyuni

De Salar de Uyuni ligt in Bolivia en is de op één na grootste zoutvlakte ter wereld. Het kost enige moeite om hier te komen, maar de beloning is geweldig. Waar je ook kijkt, je ziet alleen maar zout. Je bent omgeven door een fel oplichtende witte vlakte. Zo fel dat je een zonnebril met sterk UV-filter nodig hebt. Een aantal maanden per jaar staat er een klein laagje water op de vlakte. Dat geluk had ik niet, maar ook zonder water is dit een indrukwekkende plek. Zeker als je in het midden staat op het cactuseiland, zie je de enorme oppervlakte van de Salar de Uyuni. Een must-do als je in Bolivia bent.

Machtige Salar de Uyuni

Cristo Redentor

Eén van de moderne wereldwonderen is Cristo Redentor in Rio de Janeiro. Iedereen heeft dit indrukwekkende Jezusbeeld wel eens gezien op televisie. Bijvoorbeeld tijdens het WK voetbal of de Olympische Spelen. Cristo Redentor is zo’n plek die je eens gezien wilt hebben in je leven. Vanuit de stad zie je Cristo overal bovenuit torenen. Dat komt omdat het beeld bovenop de heuvel Corcovado staat. Een tram brengt je omhoog, waarna je het laatste stukje met roltrappen kunt afleggen. Wanneer je boven bent, is het Jezusbeeld nog imposanter. Enorm groot. Ook heb je vanaf hier een schitterend uitzicht over Rio de Janeiro.

Cristo Redentor

Tikal

Zuid-Amerika staat bekend om zijn rijke geschiedenis als het gaat om volkeren en cultuur. Waar de Inca’s Machu Picchu achterlieten, deden de Maya’s dat in de vorm van Tikal. Tikal was de hoofdstad van het Mayarijk en is een enorme stad in het noorden van Guatemala. De indrukwekkende Jaguartempel steelt de show en als je Templo IV beklimt, zie je de toppen van de piramides boven het oerwoud uitsteken. Terwijl je door Tikal loopt, hoor je voortdurend het geluid van schreeuwende brulapen. Ondertussen zie je ook nog neusberen, tropische vogels en allerlei insecten. Hier beleef je de magie van de Maya’s en valt je mond open van verbazing bij het zien van zulke immense bouwwerken.

Tikal

Gerelateerd

Galerij

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in