Vanuit de hoofdstad Montevideo ben je in 3 uur in Colonia del Sacramento. Of je gaat, zoals ik deed, vanaf Buenos Aires met de boot en je staat in ruim een uur aan de overkant. Colonia staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat heeft de plaats te danken aan het prachtige historische centrum. Op verkenningstocht!

Kletsnat Colonia del Sacramento

In de haven staat het historisch centrum al aangegeven. In ongeveer 15 minuten loop ik naar het historisch centrum, terwijl de regen met bakken uit de hemel komt. Iets dat vaker voorkomt in Colonia dus regenkleding en een paraplu is geen overbodige luxe. Maar zelfs de regen weerhoudt me er niet van om op onderzoek uit te gaan.Colonia del Sacramento

De hoogtepunten van Colonia

Onmisbare hoogtepunten in Colonia zijn de Porton del Campo, de Plaza Mayor en natuurlijk de Faro, de vuurtoren van Colonia. Veel straten in het historisch centrum zijn nog steeds bestraat met kinderkopjes. Tijdens mijn bezoek is het dorpje niet echt levendig, mede door het weer, maar van goede bekenden hoor ik dat dit op zonnige dagen anders moet zijn. Terwijl ik op weg ben naar het centrum, schuil ik geregeld in de portiek van willekeurige huizen. Het regent onophoudelijk en opeens schuift er een gezicht vanachter een gordijntje vandaan. Heel even denk ik dat deze mevrouw me binnen gaat laten, maar niets is minder waar. Gordijntje weer dicht en dus maar verder door de regen.

Ik ga op weg naar het Museo Indígena. Een interessant museum over de inheemse volkeren die in deze regio voorkwamen. Wellicht had ik het museum op een zonnige dag overgeslagen, maar het is nu wel fijn om even droog te staan.

Colonia regenColonia Sacramento

Kijk verder dan het historisch centrum

Blijf wel binnen de driehoek Avenida Baltasar Brum, Avenida Franklin D. Roosevelt en het historisch centrum, daarbuiten is niets te zien.

De meeste toeristen hangen een middag rond in het historisch centrum en trekken daarna weer verder. Ik wil ook de rest van het dorp te verkennen. Zodra ik het centrum uit wandel, merk ik direct het verschil. Hier geen grote bezienswaardigheden, maar knusse laagbouwstraatjes waar mensen gewoon werken en wonen. Een echt koloniaal dorp, dat behoorlijk is gegroeid de afgelopen jaren.

Colonia del Sacramento ligt aan het water en dus wil ik ook de stranden zien, ondanks het beroerde weer. Playa Urbana Las Delicias en Playa Honda zijn de twee meest bekende. De stranden nodigen op een zonnige dag zeker uit om even bij te komen, maar het water in raad ik je niet aan. Dit gedeelte van de Rio de la Plata is zeer vervuild door de industrie van Buenos Aires. Het water heeft een viezige bruine kleur en nodigt zeker niet uit tot een duik. Dat kan wel verderop in Uruguay, bijvoorbeeld in Montevideo of Punta del Este.


Hoe kom je in Colonia del Sacramento vanuit Buenos Aires?

De terminal van Buquebus ligt aan de noordkant van Puerto Madero, de terminal van Colonia Express ligt aan de zuidkant van Puerto Madero.

Vanuit Buenos Aires vaar je in ongeveer een uur naar Colonia del Sacramento. Je kunt daarbij kiezen uit de maatschappijen Buquebus en Colonia Express. Colonia Express is doorgaans iets goedkoper, Buquebus heeft iets meer afvaarten. Tijden en prijzen variëren, kijk daarom online voor de beste overtocht. De meeste afvaarten richting Uruguay gaan in de ochtend en rond een uur of 16.00 vaar je dan weer terug naar Buenos Aires.

Colonia del Sacramento oude centrum

Uruguay land

Gerelateerd

Galerij

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in