Toen ik mijn reis naar Peru aan het plannen was, inclusief Machu Picchu, was ik benieuwd wat een dagje naar deze Incastad me zou kosten. Echter, het lukte me niet goed om er echt achter te komen. Daarom zet ik voor jou op een rij hoeveel ik kwijt was voor een dag Machu Picchu. Ik geef de prijzen in Soles en Dollars, omdat je in Cuzco en online de prijzen steeds in deze twee valuta tegenkomt.Machu Picchu kosten

1. Bus Cuzco – Ollantaytambo
Ik vertrok aan het begin van de middag vanuit Cuzco naar Ollantaytambo met een minibus. Deze vertrekt vanaf Calle Pavitos, op de hoek met Avenida Grau. De bus doet er ongeveer 1,5 uur over naar het station van Ollantaytambo en kost 15 Soles ($ 4,60).

2. Trein Ollantaytambo naar Aguas Calientes (Incarail)
Ik ging vanaf Ollantaytambo met Incarail naar Aguas Calientes, aan de voet van Machu Picchu. Deze reis kostte me 245 Soles ($ 75,-). Ik had de trein van 16.36 en was ongeveer 2,5 uur later in Aguas Calientes.

3. Overnachting Aguas Calientes + dinner
In Aguas Calientes overnachtte ik in El Mistico. Een nacht in een eenpersoonskamer kost 78 Soles ($ 24,-). Ik at bij Restaurante Indio Feliz. Niet het goedkoopste restaurant van Aguas Calientes, maar wel het lekkerste. Een hoofdgerecht, een nagerecht, een biertje en koffie kostte ongeveer 65 Soles ($ 20,-). Het ontbijt was inclusief bij mijn verblijf.

Wat kost Machu Picchu

4. Shuttlebus Aguas Calientes – Machu Picchu (retour)
Je kunt van Aguas Calientes in een uur naar Machu Picchu lopen. De weg is niet lang, maar wel steil omhoog. Veruit de meesten kiezen voor de bus en dat deed ik ook. Een retour met de bus kost 78 Soles ($ 24,-).

5. Entreeprijs Machu Picchu + flesje water
De entreeprijzen van Machu Picchu stijgen elk jaar. En niet zo’n beetje ook. Ik bezocht Machu Picchu in 2016 en het entreeticket, inclusief het beklimmen van de Montaña Machu Picchu kostte 148 Soles ($ 45,-). De prijzen liggen vast en zijn bepaald door de Peruaanse overheid. Check dus altijd de officiële prijzen en betaal niet teveel. Water en snacks had ik meegenomen. Ik heb alleen nog een flesje water gekocht voor 8 Soles ($ 2,50).

6. Lunch in Aguas Calientes
Terug in Aguas Calientes heb ik nog geluncht. Ik nam een pizza en wat te drinken en moest 55 Soles afrekenen ($ 16,80). Ik kocht ook nog een souvenir voor 15 Soles ($ 4,60).

7. Trein Aguas Calientes – Cuzco
Vervolgens met de trein terug. Ik had de middagtrein van Incarail die rechtstreeks naar Poroy rijdt, een voorstad van Cuzco. Deze trein was niet goedkoop, ik betaalde 350 Soles ($ 107,-). Vanuit Poroy mocht ik met iemand meerijden die ik in de trein had ontmoet. Dat bespaarde me een taxirit. De taxi kost je ongeveer 65 Soles ($ 20,-) naar het centrum van Cuzco.

Machu Picchu kosten dag

Kosten Machu Picchu

De kosten voor een bezoek aan Machu Picchu zijn aanzienlijk. Alles bij elkaar opgeteld, was ik 1057 Soles kwijt. Omgerekend ruim 300 Dollar. Natuurlijk krijg je er een wereldwonder voor terug, maar het zal nooit een budgetbestemming worden!

  • Bus Cuzco – Ollantaytambo: SOL 15, USD 4,50
  • Trein Ollantaytambo naar Aguas Calientes Incarail: SOL 245, USD 75
  • Overnachting Aguas Calientes + dinner: SOL 143, USD 44
  • Shuttlebus Aguas Calientes – Machu Picchu: SOL 78, USD 24
  • Entreeprijs Machu Picchu + flesje water: SOL 156, USD 47,50
  • Lunch in Aguas Calientes: SOL 15, USD 4,60
  • Trein Aguas Calientes – Cuzco: SOL 350, USD 107
  • Totaal: SOL 1057,- (USD $ 306,50)

Peru land

Gerelateerd

Galerij

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in