Wanneer je door Latijns-Amerika reist, kom je geregeld op drukke busstations. Reizen met een grote koffer is dan erg onhandig. Daarom reis ik standaard met alleen een trolley. Maar hoe doe je dat? Hoe reis je met alleen een trolley? Wat zijn de do’s en don’ts?

hostel bagage

Pak efficiënt in

Wanneer je reist met alleen een trolley, is het van belang dat je efficiënt inpakt. Afhankelijk van waar je naartoe gaat in Midden- en Zuid-Amerika weet je al of je warme kleren nodigt hebt of juist niet. Rol in ieder geval al je shirtjes op. Oprollen in plaats van opvouwen scheelt aanzienlijk ruimte en het voordeel is dat je shirts niet kreuken. Gebruik de inhoud van schoenen om daar bijvoorbeeld een zonnebril in te doen of wat sokken. Neem alleen kleinverpakkingen mee in je toilettas en koop de rest op je bestemming.

Neem kleding mee voor een week

Oké, je gaat wellicht meerdere weken of maanden op reis, maar je hoeft natuurlijk niet kleding voor al die weken al mee te nemen. Ikzelf neem altijd kleding mee voor een week en laat mijn kleding tussentijds wassen. In Zuid-Amerika betaal je doorgaans slechts een paar Euro per zak kleding of kilo bij een wasserette. Hierdoor hoef ik geen grote koffer mee te nemen, maar heb ik toch voortdurend schone kleding.

reizen met handbagage

Onmisbaar in je trolley: een rugzak

Als je met alleen een trolley reist, is een rugzak onmisbaar. Houd daar altijd wat ruimte voor over in je koffertje. Vervolgens op bestemming kun je jouw rugzak gebruiken voor zeep, shampoo, deo, kabels, reisboeken etc. Zo houd je jouw kleding en andere benodigdheden goed gescheiden en creëer je ruimte voor eventuele souvenirs. Ook is een rugzak fijn voor het meenemen van wat snacks of water.

Trek je dikste kleding aan in het vliegtuig

Je neemt altijd wel een trui of een jas mee, of in ieder geval een kledingstuk dat wat dikker is. Doe dit kledingstuk aan tijdens het reizen zelf. Zo houd je ruimte over in je trolley voor andere kledingstukken. Hetzelfde geldt voor schoenen en slippers. Als je twee paar schoenen en slippers meeneemt, reis je natuurlijk op schoenen. De slippers passen makkelijk in je koffer, het extra paar schoenen kun je volstoppen met accessoires.

trolley reizen zuid-amerika

Benut alle zakken

Wanneer ik met alleen een trolley reis door Zuid-Amerika voel ik me wel eens een pakezel. Ik gebruik namelijk alle zakken van mijn jas. Camera in de ene, GoPro in de andere. Paspoort in de binnenzak, nog wat andere kleine spullen in een zak voorop. Juist door alle zakken goed te gebruiken, houd ik ruimte over voor extra kleding.

kleurrijk hostel bagage

Gerelateerd

Galerij

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in