Als je sommige internetfora moet geloven, is het nemen van een taxi in Midden- of Zuid-Amerika een soort loterij. Als je geluk hebt haal je heelhuids je bestemming, zonder te worden opgelicht. In de praktijk valt het allemaal best mee. Natuurlijk zijn er taxichauffeurs die fout zijn, maar over het algemeen kun je zonder problemen een taxi nemen in Midden- en Zuid-Amerika. Wel zijn er een aantal tips om veilig een taxi te nemen in Latijns-Amerika.

OV zuid-amerika taxi

Maak gebruik van een taxi-app

Bijkomend voordeel van een app: de bestuurder weet al waar je naartoe moet, zodat een eventuele taalbarrière geen probleem vormt.

De meest veilige manier van een taxi nemen in Midden- en Zuid-Amerika is een taxi bestellen via een app. In Latijns-Amerika zijn er vele apps die je kunt gebruiken: Uber, 99Taxis, Beat, Tappsi, Easytaxi, Cabify, het werkt allemaal. Afhankelijk van het land waarin je bent is er meer of minder aanbod, maar met Uber, Cabify en Easytaxi krijg je normaal gesproken altijd wel een taxi. Betaal in de app via PayPal of creditcard. Dan hoef je niet in de weer met contact geld.

Kies voor een radiotaxi

Op vliegvelden en busstations is er vaak een loket waar je een veilige taxi kunt bestellen. Maar als je gewoon op straat een taxi wilt aanhouden moet je zelf opletten of een taxi veilig is. Heb je geen internet voor een taxi-app, kies dan in ieder geval voor een radiotaxi. Deze taxi’s werken met een centrale en vertegenwoordigen een officieel taxibedrijf.

Taxi in zuid-amerika

Neem nooit een gedeelde taxi

In Midden- en Zuid-Amerika is het in sommige steden gebruikelijk dat je een taxi deelt met andere passagiers. Dat gaat in veel gevallen prima, maar je weet nu eenmaal niet wie er bij je in de taxi zit. Zeker niet wanneer halverwege de rit iemand instapt. Betaal daarom iets meer zodat de taxi ‘van jou’ is en stap uit zodra er iemand halverwege wil instappen. Veiligheid staat voorop!

Bestel je taxi ’s avonds in de bar of restaurant

Ben je een hapje wezen eten of heb je een biertje gedaan in de kroeg, dan wil je veilig met de taxi naar huis. ’s Nachts lijken er wat andere regels te gelden als het aankomt op taxi’s. Zeker als je alleen bent moet je goed uitkijken. Maak gebruik van een taxi-app of vraag binnen in de bar of het restaurant waar je bent of ze een taxi willen bellen. Je moet dan even wachten en je betaalt waarschijnlijk iets meer, het is een stuk veiliger dan een taxi aanhouden op straat.

taxi zuid-amerika

Betaal met gepast geld op zak

Heb je geen andere keus dan met contant geld te betalen in de taxi, dan is het verstandig om niet je portemonnee te hoeven trekken. Zorg altijd voor een aantal briefjes en munten los in je zak. Hiervan betaal je de taxichauffeur. Gepast betalen is ook een goed idee, daarmee voorkom je de kans op vals wisselgeld. Spreek sowieso altijd een prijs af van tevoren als er geen meter in de taxi aanwezig is.

Gerelateerd

Galerij

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in