Colombia kent een enorme verscheidenheid aan fruit. Loop een rondje over een lokale markt en de kans is groot dat je 80% niet kent. Maar dat maakt het juist leuk om eens wat nieuws te proberen. En hoe kan dat beter dan in de vorm van vers sap? Lekker verfrissend ook, wel zo welkom in de warmere delen van het land, bijvoorbeeld Cartagena, Santa Marta en het Parque Tayrona. Deze vijf jugo’s moet je proeven in Colombia!Jugo de Lulo

1. Jugo de Lulo

Mijn favoriet is zonder meer, net als die van vele Colombianen, Jugo de Lulo. Deze vrucht is van zichzelf wat bitter en heeft wel iets weg van de smaak van een limoen. Om die reden is Jugo de Lulo zo heerlijk dorstlessend. Ik vind deze vruchtensap het lekkerst op basis van water, maar net als bij alle andere sappen kun je ook voor een melkbasis kiezen. Is jouw Jugo de Lulo wat bitter, vraag dan gewoon wat suiker erbij.

2. Jugo de Guanábana

De guanábana is een interessante vrucht. Los eten is in mijn ogen niet aan te raden, maar als sap is het heerlijk. Jugo de Guanábana smaakt als een mix van limoen, aardbei en banaan. Waar ik Jugo de Lulo het liefst met water drink, is dat bij Guanábana met melk. Waarom, geen idee, probeer gerust beide varianten en oordeel zelf wat je het lekkerst vindt.

3. Jugo de Guayaba

Nog een persoonlijke favoriet is Jugo de Guayaba. De Guayaba-vrucht wordt in Colombia voor van alles en nog wat gebruikt. Als vulling voor donuts, als basis voor snoepgoed, maar dus ook in vruchtensap. De Guayaba is wat sterker van smaak dan de Guanábana en is ook gemakkelijker uit te spreken. Zeker proberen. Met water of met melk? Voor mij om het even!

4. Jugo de Zapote

Wat is er leuker dan dingen proberen die je niet kent? Nou is dat met Lulo, Guanábana en guayaba waarschijnlijk al het geval, maar zeker ook als het gaat om Jugo de Zapote. Zapote lijkt qua smaak wat op papaya, maar dan minder zoet en ziet er qua kleur uit als wortels. De eerste slok is even wennen, maar daarna is deze vruchtensap heerlijk verfrissend op een warme Colombiaanse dag. Lekker proberen!

5. Jugo de Borojó

Mijn vijfde en laatste favoriet is helaas lang niet overal verkrijgbaar. Dus als je ‘m voorbij ziet komen, bestel hem absoluut: Jugo de Borojó. De smaak is zeer typisch, maar lekker. Maar het beste van alles is: de Borojó-vrucht zou het libido verhogen. Je weet nooit waar het goed is voor is.

Melk of water, suiker of geen suiker

Je kunt bij vrijwel elke jugo kiezen of je deze in water of in melk uitgevoerd wilt krijgen. Wat het lekkerst is, is natuurlijk een kwestie van smaak. Het is ook geen probleem om te vragen of er wat suiker kan worden toegevoegd. Sommige jugo’s zijn van nature wat zuur of bitter. Als je daar niet van houdt, kun je dat met suiker goed oplossen.

Jugo colombia

Colombia land

Gerelateerd

Galerij

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in