Colombia is een opkomende bestemming in Zuid-Amerika. Het gewelddadige verleden ligt gelukkig achter de rug en steeds meer toeristen vinden hun weg naar dit prachtige land. Wat betreft infrastructuur, liggen er prima wegen tussen de grote steden. Echter, dit neemt niet weg dat afstanden soms lang zijn of busritten duren lang door de bergketen in het midden van Colombia. Vliegen is dan een snellere optie, maar welke mogelijkheden zijn er voor een goedkope binnenlandse vlucht?Vliegen Colombia

1. Avianca

De nationale luchtvaartmaatschappij van Colombia is Avianca. Avianca heeft verbindingen vanuit Bogotá naar vrijwel alle bekende vliegvelden van het land. Ook van en naar andere steden kun je vaak bij Avianca terecht. De service bij deze luchtvaartmaatschappij is uitstekend, evenals de conditie van de vliegtuigen. Een nadeel is de soms wat hoge prijs van de vliegtickets en op een aantal vliegroutes maak je een tussenstop op El Dorado Airport.

2. LATAM

LATAM, het vroegere LAN en TAM, is de grootste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Amerika. En ook in Colombia vliegt deze maatschappij volop. Ook vanuit andere landen vlieg je gemakkelijk naar Colombia met LATAM. Service is prima, vliegtickets zijn doorgaans niet de goedkoopste op de markt. Op sommige routes vind je echter geen andere mogelijkheden dan vliegen met LATAM.

3. Viva Colombia

Viva Colombia is de budgetmaatschappij van Colombia. De maatschappij is te vergelijken met Ryanair in Europa. Je betaalt niet veel voor je tickets en de service is daarom ook minimaal. Drinken dien je te kopen en de bagageregels worden streng nageleefd. Daarnaast is voor sommige vluchten online inchecken verplicht. Desondanks is Viva Colombia een uitstekende keus voor korte vluchten.

4. Easyfly

Easyfly is een kleine Colombiaanse vliegmaatschappij die ook naar kleinere vliegvelden als Apartadó, Quibdó en Bahía Solano vliegt. De kleine vloot van 21 vliegtuigen zorgt voor een beperkt vliegschema, maar Easyfly is vaak wel goedkoper dan de grote maatschappijen als Avianca en LATAM. Let goed op de ticketvoorwaarden en ook of je bagage inclusief is.

Vliegen Satena

5. ADA

ADA staat voor Aerolíneas de Antioquia en dat is dan ook de thuisbasis van deze vliegmaatschappij. Ze vliegen voornamelijk met kleine vliegtuigen en bedienen het noorden en het westen van het land. Een voordeel is dat ADA ook vanaf het kleine vliegveld in Medellín vliegt, waar de wachttijden korter zijn en waar je veel sneller bent vanuit de stad. Met deze maatschappij vlieg je onder andere naar Bahía Solano, Acandí en Armenia.

6. Satena

Satena is een staatsmaatschappij die in 1961 werd opgericht met als doel om moeilijk bereikbare gebieden toegankelijk te maken. Tot op de dag van vandaag doet Satena dat. Zo is het de enige vliegmaatschappij die naar Nuquí vliegt in de regio Chocó. Ook vluchten naar Leticia en Providencia behoren tot de routes van Satena. Vliegtuigen zijn klein en vaak ook propellervarianten. Kijk niet raar op als je met slechts 10 anderen in een vliegtuig zit.

7. Wingo

Wingo is de jongste luchtvaartmaatschappij die in Colombia actief is. Als dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt Wingo naar steden als Cartagena, Barranquilla, Medellín, Cali, Bogotá en San Andrés. Daarnaast vlieg je met Wingo eenvoudig naar de omliggende landen en vaak een stuk goedkoper dan concurrerende maatschappijen.

Vliegveld Nuqui Colombia

Colombia land

Gerelateerd

Galerij

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in