Mexico

Mexico

Mexico barst van de cultuur. Van archeologische zones tot heerlijk eten en van tradities tot paradijselijke stranden. Geniet van mariachi’s en proef de gevarieerde keuken.

Tepotzotlan

Kersttraditie in Tepotzotlán, Pueblo Mágico

Tepotzotlán is een Pueblo Mágico in Mexico. Dit dorp op een uur van Mexico-Stad komt vooral in de kerstperiode tot leven. De pastorela hier is beroemd.
Oaxaca-stad

Vrolijke kleuren en heerlijk eten in koloniaal Oaxaca

Ver weg van de toeristenoorden aan de oostkust, ligt de prachtige koloniale stad Oaxaca. Hier proef je de echte Mexicaanse sfeer met vrolijke kleuren en heerlijk eten. Oh ja, en mezcal.
Mexico-Stad Palacio Bellas Artes

Mexico-Stad, een aaneenschakeling van hoogtepunten en reuzenpanda’s

De hoofdstad van Mexico wordt lang niet altijd bezocht bij een reis door Mexico. En dat is zonde. Mexico-Stad is een unieke plaats in de wereld en er is onwijs veel te zien. De hoogtepunten op een rij.
Monte alban oaxaca

In het hart van de Zapoteken: Monte Albán

In het zuiden van Mexico woonden eeuwenlang de Zapoteken. En zijn bouwden prachtige steden, waaronder Monte Albán. Deze unieke archeologische vindplaats is immens en uitstekend bewaard gebleven.
Puebla

Puebla, koloniale parel vol azulejos en heerlijke gerechten

Wel eens afgevraagd waar het Mexicaanse gerecht mole poblano vandaan komt? Uit Puebla, een stad op twee uur van Mexico-Stad. En Puebla is een schitterende koloniale stad, een aanrader.
Hierve el Agua

Drie hoogtepunten rond Oaxaca: Tule, Mitla en Hierve el Agua

In het zuiden van Mexico ligt de staat Oaxaca. De stad zelf is al uniek, maar de omgeving zeker ook. Hier vind je de grootste boom ter wereld, een schitterende vindplaats en een versteende waterval.
Huatulco

Vakantie vieren tussen de Mexicanen in Huatulco

Vakantie vieren in een paradijs in Mexico, maar dan tussen de Mexicanen? Ver weg van alle Amerikaanse toeristen? Ga naar Huatulco. Een schitterende badplaats in het zuiden van het land.
Los prismas basalticos

Indrukwekkende rotsformaties in Huasca: Prismas Basálticos

Ik vind het leuk om van de gebaande paden af te gaan. En dat doe je zeker als je naar de Prismas Basálticos gaat in Huasca. Schitterende rotsformaties en geen internationale toeristen.
Piramide del Sol

Teotihuacán, een verplichte stop voor iedereen die naar Mexico gaat

Ben je in Mexico-Stad, dan moet je ook zeker naar Teotihuacán. Een van de grootste archeologische vindplaatsen van Mexico. Dit moet je gewoon met je eigen ogen zien!