Colombia

Colombia

Colombia is de opkomende bestemming in Zuid-Amerika. Afgerekend met het verleden, is het tijd om dit prachtige land te verkennen. Koloniale steden en dorpjes, schitterende natuur en prachtige stranden.

Santa Marta

Santa Marta, de toegangspoort naar Parque Tayrona

Santa Marta is de ideale stop, voordat je het Parque Tayrona intrekt. Vol met hostels, altijd lekker warm en heerlijk chaotisch op z'n Colombiaans.
Playa Blanca Isla Baru

Tropisch strand op een uur van Cartagena: Playa Blanca, Isla Barú

Playa Blanca is een prachtig tropisch strand op een uur rijden van Cartagena. Hoe kom je vanuit Cartagena bij Playa Blanca op Isla Barú en wat is er te doen?
Duiken Islas Rosario

Prachtig koraal en gekleurde vissen: duiken bij Islas de Rosario

De omgeving van Cartagena leent zich perfect om te duiken en prachtig koraal te zien. Ik koos voor een duik bij de Islas de Rosario, via Diving Planet in Cartagena.
Guatavita

Op zoek naar de Muisca-indianen in Guatavita

Je kunt in de omgeving van Bogotá naar Villa de Lleyva, Zipaquirá of Guatavita, mijn favoriet. Wat is er te doen in Guatavita en hoe kom je in dit koloniale dorpje?
La Poza Casa grande surf

Zon, zee, strand in het paradijs La Poza

De Caribische kust van Colombia is als het paradijs: witte stranden, wuivende palmbomen en heerlijke temperaturen. Onmisbaar is het Parque Tayrona, maar als je minder tijd hebt, is La Poza een uitstekend alternatief.
Medellin

Schitterende uitzichten & veel Botero in modern Medellín

Medellín is de modernste stad van Colombia. De roerige geschiedenis is verleden tijd, de stad ontwikkelt zich in rap tempo. Wat moet je absoluut doen in Medellín en welke attracties zijn onmisbaar?
Cartagena

Cartagena, de koloniale parel van de Cariben

Cartagena is bestemming nummer 1 in Colombia. Deze prachtige koloniale stad is een groot openluchtmuseum aan de Caribische kust. Ik verkende het lokale eten en drinken en ook de omgeving.
Bogotá

Bogotá, het perfecte begin voor jouw Colombiareis

Vlieg je naar Colombia vanuit het buitenland, dan kom je aan in Bogotá. Veel reizigers laten de hoofdstad links liggen, maar dat is onterecht. Bogotá is de plek voor cultuur én uitgaan.
Cali

Cali Pachanguero: de hoofdstad van de salsa

De hoofdstad van de salsa is zonder twijfel Cali. Hier vind je het echte Colombia en wordt er overal gedanst. Ik wilde deze rauwe stad niet missen op mijn trip door dit Zuid-Amerikaanse land.