Brazilië

Brazilië

Brazilië is het land van zon, zee en strand. Het land van samba en de uitgestrekte amazone. Van enorme steden tot paradijselijke eilanden en unieke straatfeesten.

Campo Grande

Campo Grande, startpunt voor de zuidelijke Pantanal

Campo Grande is de ideale basis om vanuit hier de zuidelijke kant van de Pantanal te verkennen. In de stad zelf is niet zoveel te beleven, maar de tours vertrekken vanuit hier.

Pantanal fazenda san francisco

Volop wildlife spotten in de Pantanal

Fazenda San Francisco is een geweldige plek in de Pantanal om wilde dieren te spotten. Overnacht hier, doe tours en zie allerlei gave beesten.

Pantanal jaguar spotten

Op zoek naar de jaguar in de Pantanal

De Pantanal is het natuurlijke leefgebied van de jaguar. En tevens de ideale plek voor het spotten van wildlife. Waar moet je heen?

Ara's bonito

Bonito, parel van Mato Grosso do Sul

Bonito is een geweldige plek in Mato Grosso do Sul. Je kunt hier snorkelen op kraakheldere rivieren, ara's bekijken en schitterende druipsteengrotten aanschouwen.

Iguazú

Spectaculaire watervallen in het regenwoud: wereldwonder Iguazú

Op de grens tussen Argentinië en Brazilië liggen de spectaculaire watervallen van Iguazú. Dit natuurwereldwonder moet je absoluut met eigen ogen gezien hebben.
Santos brazilië

Het geheim van de staat São Paulo: Santos

Ga je naar Brazilië, dan denk je waarschijnlijk niet als eerst aan Santos. Maar wist je dat het strand hier nog mooier is dan Copacabana? Santos mag niet ontbreken tijdens jouw Braziliëreis en ligt in de staat São Paulo.
Rio de Janeiro Rochinha

Van Cristo en Copacabana tot sloppenwijken in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is natuurlijk Cristo Redentor en Copacabana, maar ook de bekende en beruchte Favela's. Ik was onder de indruk van deze bijzondere stad. Wat moet je zeker zien hier?
Sao Paulo

Worstelen met Mortadella op de markt van São Paulo

Een bezoek aan de markt van São Paulo leverde me een gigantische sandwich met Mortadella op. Probeer het zelf ook in de grootste stad van Brazilië. Maar er is nog veel meer te zien.
Angra-dos-Reis

Angra dos Reis, tropische eilanden, gekleurde vissen en palmbomen

Angra dos Reis ligt op twee uur van Rio de Janeiro en is een waar paradijs. Ik vaarde twee dagen lang door deze schitterende archipel. Onderweg zag ik tropische eilanden, gekleurde vissen en kraakhelder water.