Brazilië

Brazilië

Brazilië is het land van zon, zee en strand. Het land van samba en de uitgestrekte amazone. Van enorme steden tot paradijselijke eilanden en unieke straatfeesten.

Iguazú

Spectaculaire watervallen in het regenwoud: wereldwonder Iguazú

Op de grens tussen Argentinië en Brazilië liggen de spectaculaire watervallen van Iguazú. Dit natuurwereldwonder moet je absoluut met eigen ogen gezien hebben.

Santos

Het geheim van de staat São Paulo: Santos

Ga je naar Brazilië, dan denk je waarschijnlijk niet als eerst aan Santos. Maar wist je dat het strand hier nog mooier is dan Copacabana? Santos mag niet ontbreken tijdens jouw Braziliëreis en ligt in de staat São Paulo.

Rio de Janeiro Rochinha

Van Cristo en Copacabana tot sloppenwijken in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is natuurlijk Cristo Redentor en Copacabana, maar ook de bekende en beruchte Favela's. Ik was onder de indruk van deze bijzondere stad. Wat moet je zeker zien hier?

Sao Paulo

Worstelen met Mortadella op de markt van São Paulo

Een bezoek aan de markt van São Paulo leverde me een gigantische sandwich met Mortadella op. Probeer het zelf ook in de grootste stad van Brazilië. Maar er is nog veel meer te zien.

Angra-dos-Reis

Angra dos Reis, tropische eilanden, gekleurde vissen en palmbomen

Angra dos Reis ligt op twee uur van Rio de Janeiro en is een waar paradijs. Ik vaarde twee dagen lang door deze schitterende archipel. Onderweg zag ik tropische eilanden, gekleurde vissen en kraakhelder water.