Argentinië

Argentinië

Argentinië is het land van uitgestrekte pampa’s, heerlijke wijnen en geweldig vlees. Het land van gaucho’s en tango, van wilde dieren tot schitterende natuur.

Zoo Lujan

Met tijgers en leeuwen in de kooi in Luján

Vanuit Buenos Aires maak je eenvoudig dagtripjes maken naar omliggende plaatsen. Luján is een goede keuze. Een prachtige kathedraal en een spectaculaire dierentuin.
Buenos Aires

Buenos Aires: La reina de la Plata

La Reina de la Plata, Buenos Aires, is de hoofdstad van Argentinië is een verplichte stop op elke reis door Zuid-Amerika. Westers, maar toch ook Zuid-Amerikaans. Ontdek deze metropool.
Iguazú

Spectaculaire watervallen in het regenwoud: wereldwonder Iguazú

Op de grens tussen Argentinië en Brazilië liggen de spectaculaire watervallen van Iguazú. Dit natuurwereldwonder moet je absoluut met eigen ogen gezien hebben.
Mendoza

Wijn proeven en de mythische andes in: Mendoza

In het westen van Argentinië, tegen het Andesgebergte aan, ligt de rustieke stad Mendoza. De perfecte uitvalsbasis voor een tour langs de bekende bodega's of voor een tour door de bekendste bergketen van Zuid-Amerika.
San Antonio de Areco

Verblijf tussen echte gaucho’s in San Antonio de Areco

Op twee uur rijden van Buenos Aires vind je nog echte gaucho's, Argentijnen die op het platteland leven en gezien worden als de Argentijnse cowboys. Ideaal voor een (halve) dagtrip.
Walvissen-Peninsula-Valdes

Walvissen, pinguïns en zeeleeuwen spotten bij Península Valdés

Een plek waar je pinguïns, walvissen, orca's, zeeleeuwen en zeeolifanten kunt zien? Allemaal in een paar dagen? Dat wilde ik met eigen ogen zien. Op weg naar Península Valdés.<
Rosario

Rosario, de geboortegrond van Messi en Ché Guevara

Lionel Messi en Ché Guevara, allebei geboren en getogen in Rosario. Maar de stad heeft veel meer te bieden. Onder andere het monument voor de vlag. Ideaal voor een dagtrip.
Kathedraal La Plata

Perfecte symmetrie & de grootste kathedraal: La Plata

De grootste kathedraal van Argentinië staat niet in de hoofdstad, maar in La Plata. Deze plaats is vanaf de tekentafel bedacht en is perfect symmetrisch. Ga hier net als ik heen als dagtrip vanuit Buenos Aires.
Chascomus

Geniet van de rust en de laguna in Chascomús

Een ideale dagtrip voor als je van rust en watersporten houdt: Chascomús. Je rijdt hier in twee uur naartoe vanuit Buenos Aires. En vervolgens had ik de plaats bijna voor mezelf.