Argentinië is een enorm land, waar je met gemak meerdere maanden kunt rondtrekken. Er is zoveel te zien en het landschap wisselt elke paar kilometer. Fijn natuurlijk als je zeeën van tijd hebt, maar wat te doen als je maar twee weken door Argentinië reist? Volg deze reisroute door Argentinië langs de absolute hoogtepunten.

Argentinie

Buenos Aires: reina de la plata

Ideale verblijfstijd: 3 dagen

Ideale verblijfsplek: Hostal Stop Buenos Aires

Hoogtepunten: Casa Rosada, Palermo, Congreso, Avenida 9 de Julio, La Boca, Puerto Madero.

Buenos Aires is het beginpunt van deze reis. De hoofdstad van Argentinië mag je simpelweg niet overslaan. Dit is het hart van de tangomuziek en –dans. Hier vind je het lekkerste vlees ter wereld en het is de plek waar Evita Peron wereldfaam verwierf. Trek een dag of drie uit voor Buenos Aires. Dat bied je voldoende tijd om de hoogtepunten te bezoeken. Wat je absoluut niet mag missen: Casa Rosada, Bosques de Palermo, Congreso, Avenida 9 de Julio, La Boca en Puerto Madero. Probeer ook zeker lokale lekkernijen als empanada’s en choripan.

Buenos Aires Microcentro Buenos Aires

Op zoek naar de gaucho’s in San Antonio de Areco

Ideale verblijfstijd: 1 dag

Ideale verblijfsplek: N.v.t.

Hoogtepunten: centrum, vlees eten van een echte asado

Plak nog een dagje vast aan Buenos Aires, maar besteed die dag in San Antonio de Areco. Eenvoudig met de bus te bereiken vanuit hoofdstad. Hier vind je nog het traditionele gaucholeven. Alles gaat wat langzamer dan in de grote stad. Wees ook niet verbaasd als er opeens iemand op een paard voorbijkomt. San Antonio de Areco is ook dé plek om een groot stuk vlees te bestellen, gegrilld op een traditionele barbecue.

San Antonio de Areco Asado San Antonio

Walvissen spotten bij Península Valdes

Ideale verblijfstijd: 2 dagen

Ideale verblijfsplek: Puerto Madryn

Hoogtepunten: walvissen spotten, Punta Tombo, Puerto Pirámides

Reis vervolgens door vanuit Buenos Aires naar Patagonië. Om precies te zijn naar Península Valdes. Dit schiereiland ligt halverwege het land en is de plek waar je uitstekend walvissen kunt spotten. Deze unieke locatie trekt naast walvissen ook walrussen, zeehonden, zeeleeuwen en orka’s aan. Even verderop vind je ook nog eens de grootste kolonie landpinguïns van Zuid-Amerika. In twee dagen heb je het meeste hier wel gezien.

Walvissen-Peninsula-Valdes Kaart Peninsula Valdes

Op naar de wijn en de Andes in Mendoza

Ideale verblijfstijd: 2 á 3 dagen

Ideale verblijfsplek: rond Plaza Italia

Hoogtepunten: Andesgebergte, bodega’s

Steek vervolgens het land over naar het westen. Hier vind je Mendoza. Deze stad is perfect gelegen aan de voet van de Andes en heeft het ideale klimaat voor wijnbouw. Het is niet voor niets dat vrijwel alle Argentijnse wijn uit deze streek komt. In en rond Mendoza zijn veel wijnhuizen (bodega’s) te bezoeken. Beter wordt het Argentijnse leven niet dan hier: wijn en een lekker stukje vlees. Vooral de Malbec uit Mendoza is erg lekker. Vanuit hier verken je ook gemakkelijk het Andesgebergte. Vanuit de stad gaan er diverse dagtours de bergen in. Ook kun je natuurlijk zelf een auto huren en genieten van de spectaculaire uitzichten. Zeker niet missen: Puente del Inca. Neem 2 á 3 dagen de tijd voor Mendoza en de omgeving.

Andes Mendoza Verlaten spoorlijn Mendoza

Waanzinnige watervallen in Iguazú

Ideale verblijfstijd: 2 dagen

Ideale verblijfsplek: Foz de Iguazú

Hoogtepunten: Argentijnse zijde – boottochten, Braziliaanse zijde – panoramaview

Steek opnieuw het land over naar het noordoosten van Argentinië, waar waanzinnige watervallen wachten. Iguazú werd een aantal jaar geleden verkozen tot één van de zeven natuurwereldwonderen van de wereld. En terecht. Vergeet alle watervallen die je in je leven hebt gezien: Iguazú is met niets te vergelijken. Aan de Argentijnse zijde kun je dicht bij de watervallen komen via de diverse uitgezette routes. Ook een aanrader zijn de boottochten die je tot onder de watervallen brengen. Natte kleren gegarandeerd. Neem twee dagen voor Iguazú, zodat je één dag aan de Argentijnse zijde kunt doorbrengen en de tweede dag de tijd hebt voor de Braziliaanse kant van de watervallen.

Iguazú Argentijns IguazuKom bij in de delta van Tigre

Ideale verblijfstijd: 1 dag

Ideale verblijfsplek: N.v.t.

Hoogtepunten: Tres Bocas​

Keer vanuit Iguazú terug naar Buenos Aires, maar plak nog een dag aan je reis vast. Op slechts een uur met de trein ligt de Tigre-delta. Hier mondt de Rio de la Plata uit in zee. Een uitgebreid kanalen- en rivierenstelsel maakt van Tigre een plek waar je alleen met de boot uit de voeten kunt. Kies vanuit het dorpje voor een watertaxi naar één van de vele bestemmingen. Tres Bocas is een fijne bestemming, waar je gemakkelijk een dag doorbrengt. Neem een wijntje en wat eten mee en je geniet hier met volle teugen.

Tigre buenos aires Tigredelta

Argentinie land

Gerelateerd

Galerij

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in