In Midden- en Zuid-Amerika vind je op elke hoek van de straat een eetstalletje. Rond etenstijd wemelt het bij deze stalletjes van de mensen die even snel wat komen eten. Vaak krijg je hier voor weinig geld een heerlijke maaltijd. Ieder land heeft zijn eigen specialiteiten, maar wat zijn de lekkerste happen die je gewoon op straat haalt? Dit is mijn top 5 lekkerste streetfood van Latijns-Amerika.

straatfood zuid-amerikaTaco’s al pastor – Mexico

Als je aan Mexicaans eten denkt, denk je natuurlijk aan taco’s. Werkelijk overal vind je eetkraampjes die taco’s verkopen. Verreweg de beste variant zijn de taco’s al pastor. Een kleine ronde tortilla met bijzonder vlees, koriander, ananas en natuurlijk wat pittige saus. Maar ook andere taco’s zijn volop verkrijgbaar op straat in Mexico.

Empanadas – Argentinië

Empanadas vind je in vele soorten en maten in Midden- en Zuid-Amerika. Maar de lekkerste empanadas komen toch echt uit Argentinië. Hier zijn het pasteitjes in de vorm van een halve maan, gevuld met een heerlijk mengsel. Klassiekers zijn kip, kaas en ui, gehakt en groenten, maar doorgaans vind je nog veel meer smaakcombinaties.

Zuid-amerika streetfood

Cocada de leite condensado – Brazilië

Op de stranden van Brazilië worden overal en nergens kokosnoten verkocht. Voornamelijk voor het sap en het vruchtvlees. Maar in sommige steden maken ze er ook een heerlijke zoete lekkernij van, bijvoorbeeld in Santos. Hier verkopen ze cocada de leite condensado. Geraspte kokos met suiker en gecondenseerde melk. De ideale combinatie van het frisse van de kokosnoot en het zoete van gecondenseerde melk.

Arepa’s – Colombia

Arepa’s zijn ronde broodjes van maïsmeel, zout en water. Zacht van binnen, krokant van buiten. Arepa’s zelf zijn wat saai, maar de Colombianen vullen ze op met van alles en nog wat. Extra eieren, kaas, kip, vlees of groenten, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook al zijn arepa’s vaak klein van stuk, ze vullen enorm. Wees dus niet te enthousiast en bestel per stuk.

Tamales – Mexico

Mexico is niet het enige land waar ze tamales verkopen, maar wel het land waar ze het meest verkocht en gegeten worden. Tamales zijn rollen van maïsdeeg, aangevuld met vlees, groenten, kaas of zelfs zoete ingrediënten. Dit geheel is omhuld door een maïsblad of soms ook een bananenblad. Voor tamales hoef je nooit op zoek, in Mexico rijden straatverkopers  luid schreeuwend door de straten.

Eten zuid-amerika

Gerelateerd

Galerij

Reageer op dit bericht

Laat je opmerking achter.
Vul je naam in